Flits 3: hoorzitting – Wij zijn zeer teleurgesteld in de gang van zaken!

In het onderstaande bericht geven wij u een update en antwoord op de door u gestelde vragen.

Vandaag om 18:30 uur hebben we antwoord ontvangen van het ministerie EZK.

Het bericht was als volgt: “Gelet op het grote aantal bezwaarschriften was het zaak om de locatie van de hoorzitting in een vroeg stadium te reserveren. Op het moment dat u de brief van 28 februari ontving, was de locatie al besproken en geboekt.”

Daarnaast wordt in de email de procedure met ons gedeeld, als volgt: “De hoorzitting zal om 13:00 uur starten. Allereerst zal de hoorcommissie zich voorstellen en kort het doel van de hoorzitting en de procedure toelichten. Daarna krijgen alle bezwaarmakers die dat willen de gelegenheid hun standpunt uiteen te zetten. Hiervoor is voldoende tijd gereserveerd. Bij binnenkomst zal aan de genodigden worden gevraagd wie het woord wil voeren, zodat dit ordelijk kan gebeuren.”

Wij verwachten dat bij de hoorzitting zoveel mogelijk mensen aanwezig zijn! Mensen die hun bezwaar mondeling gaan toelichten en mensen die als toehoorder aanwezig zijn. Dit om te laten zien hoe breed het gezamenlijke verzet is! Zo zien alle partijen hoe 'zoutwinning' leeft in ons gebied.  Zo laten we zien dat we ons verzetten tegen aantasting van onze woonomgeving. 

Vervoer: De stichting onderzoekt de mogelijkheden voor collectief vervoer. Zodra daarover duidelijkheid is Fo wij u dit weten.

Machtiging: Het staat u vrij om zelf te kiezen wie u machtigt. U kunt ook de stichting machtigen als u niet in de gelegenheid bent om te komen, maar we hopen natuurlijk op uw aanwezigheid. Als u de stichting machtigt dan zal de stichting namens u het woord voeren, echter zal het lastig zijn om uw persoonlijke argumenten te verwoorden. Om uw belang optimaal te kunnen verwoorden verzoeken wij u om naast de machtiging ons te voorzien van extra, persoonlijke informatie omtrent uw bezwaar. Als stichting zullen we proberen, zo goed als we kunnen, namens u te spreken.
In de bijlage vindt u het machtigingsformulier, let wel deze dient voorzien te zijn van een kopie van uw legimitatiebewijs*. U kunt deze afgeven op de volgende adressen: 8e laan nummer 4 / 4e laan nummer 25 / 2e laan nummer 29 / Zuiderveen 1 / Zuiderveen 23.

Uw gevoel uitleggen kunt u zelf vele malen beter, dus als het enigszins kan KOM!

 

*legitimatiebewijs: op de website van de overheid vindt u tips om fraude met uw legitimatiebewijs te voorkomen. Zo staat er onder andere: maak op de kopie uw burgerservicenummer onleesbaar, ook de cijferreeks onderaan/ schrijf op de kopie voor welke instantie of welk product de kopie is bedoeld, schrijf op de kopie de datum waarop u de kopie afgeeft. Als stichting zullen wij uw kopie vernietigen na de hoorzitting.

Format machtiging

 

 

 

Next
Next

200 miljoen euro van ONS belastinggeld voor de verduurzaming van Nobian